Vegansk prinsesstårta
Svensk klassiker signerad haga sessorna från 1929. Min veganska variant är utvecklat med min upptäckta metod för att kunna binda in fett i mjuka kakor där aquafaba vispas pösigt med socker
Read MoreSvensk klassiker signerad haga sessorna från 1929. Min veganska variant är utvecklat med min upptäckta metod för att kunna binda in fett i mjuka kakor där aquafaba vispas pösigt med socker
Read MoreEtt recept med morotspure som jag lade mycket tid på att ta fram till min tårtbok som släpptes 2016.
Read MoreTårtan är anpassad för formar mellan 18-20 centimeter. För formar mellan 20 – 22 centimeter använder man den större mängden smet. En av insikterna som är viktig när det kommer till riktigt bra vegansk tårtbottnar är att de stora formarna på 22-24 centimeter inte är lätta att få bra resultat med. Använd en gammal klassisk storlek på mellan 18-20 centimeter för det här receptet så blir det perfekt!
Read MoreJag har gjort en så kallad naked cake eller semi-naked cake - helt enkel naken eller halvnaken tårta med ett tunt lager frosting. Frostingen på bilden är färgad med en liten rödbeta som skalades och revs fint på rivjärn för att sedan pressas på saft ner i frostingen tills färgen blev i rätt kulör.
Read MoreEn fantastisk vegansk chokladtårta som här är dekorerad för att passa till påskfesten.
Read MoreDen här magiska veganska påsktårtan är bakad med mina revolutionerade tårtbottnar med aquafaba och är fylld med lemon curd. Tårtan är anpassad för formar mellan 18-20 centimeter. För formar mellan 20 – 22 centimeter använder man den större mängden smet. En av insikterna som är viktig när det kommer till riktigt bra vegansk tårtbottnar är att de stora formarna på 22-24 centimeter inte är lätta att få bra resultat med. Använd en gammal klassisk storlek på mellan 18-20 centimeter för det här receptet så blir det perfekt! Det brukar finnas mängder i den storleken på loppisar och i secondhandaffärer eftersom det var standard förr.
Read MoreVarken veganska eller traditionella (gammaldags) makroner är ett lätt bakverk att ge sig på, det finns tusen sätt att göra fel och jag rekommenderar att söka på nätet efter hur man gör dem perfekt och kika igenom filmerna på alla misstag som är vanliga hos nybörjare för att slippa de värsta missarna. Charis som har gjort det här receptet som nu används över hela världen och delar massor av varianter på Floral Frosting har också delat en film på sin blogg där man kan se de olika viktiga stegen, ja har länkat till hennes film lite längre ner i instruktionerna. Man får räkna med att det tar ett par omgångar innan man får till dem perfekt!
Två varianter på våfflor som jag älskar, frasvåfflorna är mina gamla favoriter sedan länge och majsstärkelsevåfflorna är från min stora glutenfria bok som släpptes 2014! Den hittar du i butiken här på hemsidan.
Read MoreSnart är det ju vårfrudagen a.k.a våffeldagen och jag firar med att dela mitt favoritrecept här, superenkelt och en gammal klassiker, frasvåfflor är alltid utan ägg då de annars blir mjuka!
Read MoreRecepten kommer från vår barnbok och det är uppstaplat för att bli extra tydligt. Muffinsen längst fram är bakad med puré och den längst bak med riven morot.
Jag bruka använda digestivebottnen men vill man göra en syrlig lingonmoussetårta till jul passar pepprkaksbottnen fint. På bilden är det mango, hallon och jordgubbsmousse i tårtorna.
Read MoreReceptet är från senaste julboken som finns i webbutiken. Här är mina två bästa recept på veganska tjocka sega, biskvier och det finns både vaniljfyllning och chokladfyllning.
Klassiska kärleksmums bakade helt veganskt! Även om receptet såklart har förbättrats genom åren är det, sedan första boken 2011, en riktig favorit! Inte bara hemma hos oss utan hos massor av av er följare också!
Read MoreEn fantastisk mörk vegansk chokladtårta som är fylld med chokladmousse och täckt med sockerpasta här på bilden. Receptet har varit med i min receptrepertoar sedan min första veganska tårtbok som släpptes 2011 och mousse arbetade jag fram till min andra tårtbok som släpptes 2016.
Read MoreReceptet på dessa veganska munkar är väl beprövat sedan jag tog fram det till min första julbok 2011 och det är viktigt att inte göra degen för fast innan jäsningen och att inte göra för tunna munkar.
Read MoreHär är min syrliga variant på vegansk lemon curd, markonerna på bilden finns delade här på sidan. Eftersom jag älskar citron är min citroncurd otroligt syrlig, om du vill ha den lite mindre syrlig kan du med mycket gott resultat byta ut uppemot 1 dl av citronsaften mot vatten. Lemon curd behöver svalna i kyl för att bli fast så förbered dagen innan den ska användas.
Read MoreDet här receptet utvecklade jag 2015 precis när aquafaba upptäckts och det var mitt första recept med aquafaba, jag testade alla möjliga olika ratios och denna var den som hade bäst resultat och gav godast och mest stabila maränger!
Read MoreHär är ett klassiskt recept på bagels som är relativt enkelt, receptet ger 12 stycken och vill du ha 24 stycken kan du dubbla receptet. Perfekta till en lång vegansk frukost eller brunch
Read MoreHär får ni ett tips på väldigt enkla och veganska scones.
Här är en naturligt glutenfri variant av kladdkaka som också är fri från ägg och mjölk men fantastiskt god och som togs fram till min “Stora boken om naturligt glutenfri bakning”! Jag har lagt ner otroligt många timmar på att ta fram de här recepten att det är galet.
Read More