VEGANSKA MUNKAR
Receptet på dessa veganska munkar är väl beprövat sedan jag tog fram det till min första julbok 2011 och det är viktigt att inte göra degen för fast innan jäsningen och att inte göra för tunna munkar.
Read MoreReceptet på dessa veganska munkar är väl beprövat sedan jag tog fram det till min första julbok 2011 och det är viktigt att inte göra degen för fast innan jäsningen och att inte göra för tunna munkar.
Read MoreHär är min syrliga variant på vegansk lemon curd, markonerna på bilden finns delade här på sidan. Eftersom jag älskar citron är min citroncurd otroligt syrlig, om du vill ha den lite mindre syrlig kan du med mycket gott resultat byta ut uppemot 1 dl av citronsaften mot vatten. Lemon curd behöver svalna i kyl för att bli fast så förbered dagen innan den ska användas.
Read MoreDet här receptet utvecklade jag 2015 precis när aquafaba upptäckts och det var mitt första recept med aquafaba, jag testade alla möjliga olika ratios och denna var den som hade bäst resultat och gav godast och mest stabila maränger!
Read MoreHär är ett klassiskt recept på bagels som är relativt enkelt, receptet ger 12 stycken och vill du ha 24 stycken kan du dubbla receptet. Perfekta till en lång vegansk frukost eller brunch
Read MoreHär får ni ett tips på väldigt enkla och veganska scones.
Här är en naturligt glutenfri variant av kladdkaka som också är fri från ägg och mjölk men fantastiskt god och som togs fram till min “Stora boken om naturligt glutenfri bakning”! Jag har lagt ner otroligt många timmar på att ta fram de här recepten att det är galet.
Read MoreReceptet var den enda ljusa kakan jag varit nöjd med innan aquafaba och jag sparar receptet eftersom jag tycker att vi inte ska glömma bort metoder att baka ljusa kakor utan aquafaba då de finns. Receptet fungerar dock inte till tårtbottnar då den inte är stabil nog att skiva i tunna skivor.
Read More