VEGANSK RABARBERKAKA

En fantastisk vegansk fruktkaka som ger en ljus och luftig kaka ( utan aquafaba för den som inte tål baljväxter!) Man kan krydda lite vad man tycker passar till rabarer, jag brukar göra ganska neutralt eller vända ner en tesked mortlad kardemumma i smeten eller riva ner 1-3 bittermandlar.
INGREDIENSER
100 g mjukt margarin
1 ½ dl strösocker
1 dl florsocker
2 dl valfri rumsvarm vegetabilisk grädde (ej visp)
½ dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
5-6 dl skivade rabarber
2-3 msk strösocker
Smörj och bröa en springform på mellan 22-24 centimeter i diameter, för en kaka lik den på bilden används 22 centimeter stor form. Värm ugnen till 200°C och ställ gallret i nedersta falsen. Vispa ihop margarin, strösocker och florsocker. Vispa ner den rumsvarma grädden och majsstärkelsen. Blanda bakpulver med vetemjölet och saltet i en liten bunke och rör sedan ner i smeten. Överarbeta inte smeten utan rör bara snabbt ihop tills den är blandad. Häll ner i formen. Blanda rabarbern med strösocker och sprid ut över kakan. Se till att de är jämnt fördelade och pressa ner dem lite lätt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i 35-45 minuter. Testa med en provsticka som ska komma ut ren från kakan när den är klar. Servera varm eller kall.