Kakboken.se

View Original

VEGANSKA VALNÖTSKAKOR

Dessa glutenfria cookies är mer som browniecookies i konsistensen än något annat. Fantastiskt smakrika och valnötssmaken passar fin tihop med chokladen då det ofta är en vanlig ingrediens i klassiska brownies.

300 g valnötter

5 dl  florsocker 

1 ½ dl kakao

¾ dl aquafaba

1 tsk vaniljextract 

2-3 krm salt

ev. 100 g chokladknappar

Värm ugnen till 150°C. Mixa nötterna i en matberedare tills de är finhackade. Mixa in florsocker, kakao, aquafaba och vanilj. Rör eventuellt sist ner chokladknappar. Forma bollar i storlek omkring en valnöt med skal och en golfboll och placera på en plåt med bakplåtspapper, platta gärna till något. Grädda kakorna i 150°C  mitt i ugnen i 14-16 minuter. Ju mindre kakorna är, desto kortare tid behöver de i ugnen. Låt dem svalna på plåten. Kakorna håller sig goda i flera dagar om de hålls i en försluts burk.