Kakboken.se

KOMPROMISSLÖSA VEGANSKA RECEPT

Köp våra böcker här.

Pressmeddelande 20140616:


Stora boken om glutenfri bakning – Sveriges största bok om naturligt glutenfri bakning.

Bakning utan gluten? Kakafoni och Praefekt Omnimedia ger tillsammans med författaren och matbloggaren Karolina Tegelaar ut den unika boken Stora boken om glutenfri bakning. Recept fungerar för de som har celiaki, spannmålsallergi och de flesta multiallergier och innehåller allt från pizza till formfranska. Boken har vuxit fram under fyra års tid har utvecklats till ett omfattande uppslagsverk för de som vill lära sig att ta fram egna recept eller följa de runt 150 recept som finns färdiga i boken.

Recepten är framtagna av den nytänkande receptkreatören, Karolina Tegelaar, som med sin forskarbakgrund har bortsett från alla gamla baknormer och fokuserat på de utmaningar som finns när man bakar utan gluten. Vi är jätteglada att få ge ut Sveriges första stora naturligt glutenfria bakbok som med helt nya revolution-erande tekniker höjer standarden för glutenfri bakning. Vi är stolta över att kunna presentera recept som är lika nyskapande som de är ljuvliga, säger Mia Steen, VD på Omnimedia. Vi är också glada att inte bara de som är glutenintoleranta kan använda boken utan de allra flesta recepten ska gå att använda även om man är multiallergisk, något som tidigare inte funnits i Sverige. Vi hoppas att den här boken kan inspirera alla till att baka godare, enklare och roligare bakverk. Det gäller allt från matbröd, pizza, pajer till småkakor och kanelbullar.

- Det som gör boken unik är att den inte innehåller de glutenersättningar som man vanligtvis använder. Flera av ingredienserna är helt nya för Sverige som det revolutionerande bindemedlet xantangummi som ersätter de växtfibrer som tidigare använts i bakningen. Den suger inte upp något vatten och bakverken blir lätta och luftiga utan att bli torra.

Boken kommer finnas till salu via kakboken.se, Adlibris och Bokus mfl.

För recensionsexemplar, intervjuförfrågningar eller mer information kontakta:

Mia Steen

mia (a) nqr.se

070-485 12 84